Wat is een hotstone massage?


Een hotstone massage is zoals het woord al zegt een massage met “hete” stenen. Hete stenen moet u feitelijk lezen als warme stenen. De stenen hebben een eigen energetische waarde. Door ze te gebruiken bij lichaamsmassages dragen ze hun energie over op het lichaam. De warme steen massage is bedoeld om te ontspannen, ontgiften, blokkades op te heffen en de energie doorstroom te verbeteren.

De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt ligt om en nabij de 45 graden. Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt een heather gebruikt, de stenen liggen daarbij in het water. De hotstone massage wordt over het algemeen gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter.

Eerst wordt er een aantal stenen u neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven ontspanning. Vervolgens wordt het lichaam ingemasseerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkjes.
Door de combinatie van warmte en beweging kom je dieper in het spierweefsel wat de massage of behandeling veel effectiever maakt. Een hotstone massage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen.

My alt text